The Mindchanger Workout – Rio 2016

https://www.youtube.com/watch?v=Gb6ceSIAG4A

Kezdetben nagyon idegesített az a szó, hogy FOGYATÉKOS. Sokan a szájukra veszik, ha valami bántót akarnak mondani, anélkül, hogy valóban tisztában lennének a szó jelentésével. Mintha valóban úgy rögződött volna ez a társadalom kusza fejében, mint egy rendkívül pejoratív fogalom. Holott csak arról van szó, hogy aki fogyatékkal él, az eltér az átlagtól.

Azt gondolom erről, hogy minél hamarabb megtapasztalja a gyerek a környezetében a fogyatékossággal élők jelenlétét, annál befogadóbbá válik később más sérültek irányába. Én például egészen a balesetemig nem nagyon találkoztam senki hátrányos helyzetűvel, de még kerekesszékest is alig láttam, mert a környezetem nem volt akadálymentesítve. Hát most azóta bőven benne vagyok a sűrűjében, jön a hideg és meleg is felváltva.

Íme egy olyan videó, ami megtömte motivációval a lelkemet egy hihetetlen kemény időszakban, mint a mostani. Egyetértek azzal a gondolattal, hogy nagyobb hangot kellene adni a paralympiának. Persze, nagy respekt az olimpikonoknak, de lábak nélkül futni, kezek nélkül íjászkodni, kerekesszékben ülve kosarazni, na az a nem piskóta. (Csak legyen már meg az a futóláb, több mint egy éve nem futottam, és kezdek megkergülni…)

Jé, a fogyatékosok ilyen tettekre is képesek! Hatalmas drukk a meglévő magyar paralimpikonoknak és a jövő győzteseinek.

Réku

No Comments Yet

Comments are closed